Adzuki fasülyesi (azudi), Asya kökenli bir baklagil türüdür ve bilimsel adı Vigna angularis’tir. Özellikle Japon ve Çin mutfağında yaygın olarak kullanılır ve dünyanın birçok bölgesinde bulunabilir.

Özellikleri:

  • Küçük, kırmızımsı-kahverengi renkte ve oval şekildedir.
  • Besleyici değerleri yüksektir. Protein, lif, folat, demir ve potasyum gibi önemli besin maddelerini içerirler.
  • Düşük yağ içeriği ile kalorisi düşük bir besindir.
  • Hafif tatlı bir aromaya sahiptirler.

Lima Fasülyesi Nasıl Pişirilir? Besin Değerleri

Nasıl Yenir?

Birçok yemeğin hazırlanmasında kullanılabilir. İşte bazı popüler kullanım şekilleri:

  1. Haşlanmış  azuki fasulyesi: Adzuki fasulyesi haşlanarak veya pişirilerek tüketilebilir. Suda haşlanmış azuki fasulyesi, daha sonra çeşitli yemeklerde kullanılmak üzere saklanabilir veya salata ve çorbaların içine eklenebilir.
  2. Tatlılar: Azuki fasulyesi, tatlılar için de kullanılır. Özellikle Japon mutfağında, adzuki fasulyesi püresi olan “anko” geleneksel tatlılar yapmak için kullanılır. Mochi, dorayaki ve daifuku gibi tatlılarda yaygın bir iç dolgu malzemesidir.
  3. Çorba ve Salatalar: Haşlanmış adzuki fasulyesi, çorbaların içine veya salatalara eklenerek farklı bir lezzet ve besin katkısı sağlar.
  4. Lapa: Haşlanmış azuki fasulyesi, şeker veya tatlandırıcılarla karıştırılarak lezzetli bir püre haline getirilebilir ve kahvaltıda, tatlılarda veya diğer yemeklerde kullanılabilir.
  5. Ezme: Azuki fasulyesi ezmesi, ekmek üzerine sürülmek veya atıştırmalıkların içine katılmak için kullanılabilir.

Adzuki fasülyesi, genellikle çiğ olarak tüketilmez; çünkü çiğ fasulyeler bazı antinutrisyonel bileşikler içerir ve pişirilmeden tüketilmesi sindirim sorunlarına neden olabilir.

Fasülyeleri önceden ıslatarak ve ardından iyi bir şekilde pişirerek daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz. Pişirme süresi, fasülyenin tazeliğine ve cinsine göre değişebilir.

Tonka Fasülyesi Nedir? Kokusu Nasıl? Faydaları

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

    Kargo hesapla