Ahududu Yaprağı Çayı Doğum için Etkili mi?
Ahududu yaprağı çayı (red rashberry), antioksidanlar açısından zengindir, adet öncesi sendromunun semptomlarını hafifletmek için kullanılır. Daha da sıklıkla hamilelik sırasında doğumu kolaylaştırmak için anne adayları tarafından tercih edilir.
Çeşitli bitki çayları, tarih boyunca ebeler tarafından hamilelik ve doğumla ilgili bazı olumsuz semptomların giderilmesine yardımcı olmak ve süreci kolaylaştırmak için kullanılmıştır.
Kırmızı ahududu yaprağı çayı da – böğürtlen yaprağı çayı ile birlikte- bu çayların en sık tercih edilenlerindendir. Tipik olarak hamilelik sırasında doğumu ve doğumu kolaylaştırmak için kullanılırken, çay aynı zamanda hamileliğin erken döneminde mide bulantısı ve kusmaya yardımcı olmak için de kullanılır.
Ahududu yaprağı çayının rahmi güçlendirmeye, doğum sonucunu iyileştirmeye ve doğumdan sonra aşırı kanamayı önlemeye yardımcı olabileceğini iddialar arasındadır.
Ahududu Yaprağı Çayı Doğum için Etkileri
Hamilelikte ahududu yaprağı çayı içmenin daha az komplikasyonla doğuma izin verebileceğini gösteren bazı kanıtlar var.
Bir çalışma, hamileliğin ilerleyen dönemlerinde kırmızı ahududu yaprağını kullalanan kişilerin forseps ve diğer müdahalelerin kullanımının yanı sıra doğum öncesi ve sonrası doğum olasılığının azaldığını bulmuştur.
Daha çok araştırmaya ihtiyaç duyulsa da, daha az müdahale ile daha kolay bir doğumun doğum sonrası dönemde kanama miktarını azaltabileceği düşünülmektedir.
Şimdi Satın AlAhududu Yaprağı Çayı Nasıl Demlenir?
Çayı demlemek için kurutulmuş 2 çay kaşığı ahududu yaprağını 1 su bardağı sıcak su içinde 5 dakika kadar demleyip, süzmeniz yeterli olacaktır.
Bu doğal bitki çayı, çoğu insan için güvenli görünmektedir. Yan etkiler ortaya çıktığında, hafif olma eğilimindedirler. Ancak yine de dikkate alınması önemlidir.
Bazı raporlarına göre, kırmızı ahududu yaprağı çayı müshil özelliklere sahip olabilir ve bazı kişilerde dışkı gevşemesine neden olabilir. Hamilelik sırasında lekelenme veya Braxton Hicks kasılmaları dahil olmak üzere herhangi bir olumsuz yan etki yaşarsanız, tüketmeden önce bir doktora danışmanız ve kullanmayı bırakmanız önemlidir.
Ne kadar içmeniz gerektiğine dair resmi bir tavsiye olmasa da, çoğunlukla ilk üç aylık dönemde günde 1 bardak veya 237 mililitre (mL) ve sonraki dönemde günde 1-3 bardak (237-710 mL) içmenizi önerir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu