Ametist taşı, en yaygın kullanılan değerli taşlardan bir tanesidir. Ametistin bu kadar sıkça tercih edilmesinin sebebi hoş, göz alıcı rengi ve tabiki bedenimiz üzerindeki olumlu etkileridir.
Ametist özellikle sakinleştirici, dinginleştirici, stres alıcı etkileri ile öne çıkar.
Sinirlilik halini yatıştırır, ani ruh dalgalanmalarını dengeler, öfkeyi kontrol altına alaya yardımıcı olur. Kaygı, korku, üzüntü, keder gibi negatif duyguları hafifletir.
Ametist taşı ayrıca sezgisel yönü pekiştiricidir. Farklındalığın artmasını destekler ve psişik yönü geliştirir.
Bu kıymetli etkileri sebebiyle “mutluluk taşı” olarak da anılır.
Ametist Neyi Simgeler?
Bu taş barış ve sakinliği sembolize eder. Endişeli duygu ve düşüncelerden uzaklaşmak için de sık kullanılan taş, meditasyon esnasında da kullanıma en uygun doğal taşlardan bir tanesidir.
Ametist sıklıkla doğal taş olarak çantada ya da işlenmiş biçimde kolye, yüzük olarak kişilerin üzerinde taşımayı istediği bir taştır.
Üzerinde taşıdığı ametistin kişiyi negatif enerjilerden, nazardan ve tehlikeli durumlardan koruduğuna inanılır.
Ametist Nasıl Temizlenir?
Ametist taşı temizlemesi kolay taşlardan bir tanesidir. Ancak dikkat edilmesi gereken nokta taşın ısıya maruz bırakılmaması gerektiğidir. Su ile temasında ise hiçbir sorun yoktur.
Temizliği için su ve biraz tuz yeterli olur. Tuzun ve suyun bir arada olduğu deniz suyuna ulaşımınız var ise deniz suyu ile taşınızı temizlemek de harika bir fikirdir.
Ayrıca dolunay zamanında hazırlayacağınız ay suyu da doğal taşınızı temizlemek için bir diğer iyi yöntemdir.
Temizlik yaparken taşın tamamının su ile temas ettiğinine emin olun. Bunun için suyu bir kase içine koymak ve taşı su içinde bir süre bekletmek akıllıca olacaktır.
Tütsü ile Doğal Taş Temizleme
Taşınızın temizliği için tütsü ile temizliği de tercih edebilirsiniz.
Bu işlem sadece ametistte değil diğer doğal taşlarınızda da kullanabileceğiniz bir yöntemdir.
Taşınızı tütsü ile temizlerken, taş ve ateşin birbirine değmediğinden emin olur.
Tütsü dumanı ile doğal taşlarınız temizlemek için adaçayı tütsüsü, üzerlik tütsüsü ve palo santo tütsüsü ideal seçimler olacaktır.
Tütsünüzü yakıp üfledikten sonra dumanını taşınız etrafında yavaşça gezdirin. Daha sonra tüter vaziyetteki tütsüyü taşınızın hemen yanına bir yere koyun. Ve yavaş yavaş dumanlanmasına izin verin. Eğer tütsü söner ise yeniden yakın ve süreci yenileyin.
Ametist Nasıl Şarj Edilir?
Taşınızı şarj etmek için ihtiyacınız olan şey işlenmemiş kaya tuzu ya da deniz tuzu ile biraz güneş ışığıdır.
Taşınızı küçük bir kaseye koyun, taşın tamamını kaplayacak kadar üzerine tuz ilave edin.
Bu biçimde taşınızı yarı gölge yarı güneş bir yerde 2 saat ile 4 saat arasında bekletin. Direkt güneş ışığına koymayın çünkü ametist taşı sıcağı çok sevmeyen taşlardan bir tanedir.
Taşınızı şarj etmenin bir diğer yolu da aynı işlemi güneş ışığında değil dolunayın olduğu bir gecede, ay ışığında gerçekleştirmektir.
Ay ışığında taşınıza enerji yüklerken doğrudan ay ışığı alması ya da almaması endişe etmeniz gereken bir konu değildir.
Ametist Taşı Nasıl Kullanılır?
Taşı kullanmanın en yaygın biçimi elbette üzerinizde taşımaktır. Bunun için ham bir taş ya da işlenmiş aksesuarlar tercih edilebilir.
Ayrıca hane içinde en çok zaman geçirilen yerlerde salonda ya da yatak odasında bir köşede ametist taşı bulundurmak da taşın pozitif enerjisinden faydalanmak için iyi bir yöntem olacaktır.
Ametist Taşı Gerçek mi Nasıl Anlaşılır?
Gerçek Ametist Taşı Özellikleri
Gerçek ametist taşları kusurludur. Pürüzsüz ve renk geçişleri olmayan bir taş muhtemelen sahtedir.
Gerçek ametist üzerinde mor rengin yanı sıra beyazlıklar, eflatun tonlar hatta belki mavilikler olabilir.
Bu renklere ek olarak üzerindeki çizikler ve dalgalanmalar da orijinal ametist taşları için normaldir.
Ametist doğası gereği çok yumuşak bir taş değildir. Üzerine bir iğne ile baskı uyguladığınızda çok kolay bir biçimde içine göçmemeli ve zedelenmemelidir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu