Avipattikar churna, Hindistan’da ortaya çıkan ve oradaki geleneksel sağlık sistemlerinden biri olmaya devam eden eski bir tıbbi uygulama olan Ayurveda’da kullanılan bitkisel bir ilaçtır.
Diyet takviyesi formunda bulunan Avipattikar, 14 farklı Ayurvedik bitki içerir ve genellikle sindirim problemlerini tedavi etmek için kullanılır.
Avipattikar İçinde Neler Var?
- Shunthi (Zingiber officinale)
- Maricha (Piper nigrum)
- Pippali (Piper uzunum)
- Haritaki (Terminalia chebula)
- Vibhitaka
- Aamalaki (Emblica officinalis)
- Musta (yuvarlak selvi)
- Vida Lavana
- Vidanga
- Ela (Amomum subulatum)
- Patra
- Lavanga (Syzgium aromaticum)
- Trivrit (Operculina terpethum)
- Sharkara
Avipattikar Ne İşe Yarar?
Ayurveda ilkelerine göre, sağlık sorunları genellikle üç doshadaki dengesizliklerden kaynaklanır:Vata, Pitta ve Kapha. Avipattikar genellikle sindirimle en çok ilişkili dosha olan Pitta’daki dengesizlikleri tedavi etmek için kullanılır.
Ayurveda tıbbı uygulayıcıları, Avipattikar churna’yı sindirim sağlığını iyileştirmek ve sindirim sistemini etkileyen durumları tedavi etmek için uzun süredir kullanmaktadır.
Avipattikar Churna Diğer kullanımlar
Avipattikar, peptik ülserlerin yanı sıra Ayurveda tıbbında aşağıdaki gibi yaygın sindirim sorunlarını tedavi etmek için sıklıkla kullanılır:
- Kabızlık
- İshal
- Gastrit
- Göğüste ağrılı yanma hissi
- Hazımsızlık
- Asit reflü
Avipattikar Gaz ve Kabızlığı İyi Gelir mi?
Bazı insanlar Avipattikar’ı gaz ve kabızlığı tedavi etmek için kullanır. Ayurveda tıbbında Avipattikar’ın diğer kullanımları arasında ishal, gastrit, mide ekşimesi, hazımsızlık ve mide ülserlerinin tedavisi yer alır.
Ancak, bilimsel çalışmalar Avipattikar’ın bu ve diğer sağlık koşullarında etkinliğini henüz kanıtlamamıştır. Avipattikar’ı almadan önce mutlaka sağlık uzmanınızla konuşmanız önerilir.
Avipattikar Churna Benzer Takviyeler Nelerdir?
Avipattikar’ın yanı sıra, sindirim problemlerini yatıştırmak için başka doğal ilaçlar da kullanılabilir.
Ayurveda tıbbına göre avipattikar’a benzer şekilde çalışabilecek birkaç takviye şu şekildedir:
- Meyan Kökü : Meyan kökü, peptik ülserlerin tedavisindeki potansiyel role sahiptir.
- Lif Kaynakları: Kabızlık için keten tohumu veya psyllium yardımıyla lif alımını artırmak faydalı olabilir. Lif takviyelerinin de kabızlığı hafifletmede yararlı olduğu gösterilmiştir.
- Nane Yağı : Enterik kaplı nane yağı ve kimyon yağı kombinasyonunun hazımsızlık semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir. Ancak nane yağının bu etkisi herkes için kapsayıcı kabul edilmez.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu