Bal tozu;  kurutulmuş ve öğütülmüş baldan yapılan bir tatlandırıcı türüdür. Çeşitli uygulamalarda sıvı bal yerine kullanılabilen ince, açık renkli bir tozdur.

Bal tozu, daha uzun bir raf ömrüne sahip olduğu ve sıvı baldan daha kolay işlendiği için genellikle pişirme ve gıda imalatında kullanılır.Bir dehidrasyon işlemi yoluyla sıvı baldan nemin (suyun) alınmasıyla yapılır.

Ortaya çıkan toz, balın lezzetini ve aromasını korur ancak çok daha uzun bir raf ömrüne sahiptir. Pişmiş ürünler ve soslar dahil olmak üzere çeşitli yiyeceklere tatlılık ve lezzet katmak için kullanılabilir.

Şimdi Satın Al

Bal tozu ayrıca çay veya kahve gibi içeceklerde doğal tatlandırıcı olarak da kullanılabilir. Doğal bir karbonhidrat, vitamin ve mineral kaynağı olduğu için genellikle işlenmiş şekerlere daha sağlıklı bir alternatif olarak kullanılır.

Bununla birlikte, bal tozunun hala bir ilave şeker kaynağı olduğuna dikkat etmek önemlidir, bu nedenle dengeli bir diyetin parçası olarak ölçülü tüketilmelidir.

Kara Turp Öksürük için Nasıl kullanılır? Bal Kürü

Bal Tozu Nasıl Yapılır?

Evde bal tozu yapmak, kurutucu veya düşük sıcaklık ayarlı fırın gibi özel ekipman gerektirdiğinden biraz zor olabilir.

İşte evde bal tozu yapmak için temel bir tarif:

İçindekiler: 1 su bardağı sıvı bal

Teçhizat: Kurutucu veya düşük sıcaklık ayarlı fırın

fırın tepsisi

Parşömen kağıdı

Talimatlar:

Kurutucunuzu veya fırınınızı 38-43°C önceden ısıtın.

Bir fırın tepsisini parşömen kağıdı ile hizalayın.

Sıvı balı parşömen kağıdının üzerine dökün ve eşit bir tabaka halinde yaydığınızdan emin olun.

Fırın tepsisini kurutucuya veya fırına yerleştirin ve balın 24-48 saat veya tamamen kuruyup sertleşene kadar kurumasını bekleyin.

Bal kuruduktan sonra fırın tepsisini kurutucudan veya fırından çıkarın ve oda sıcaklığına soğumaya bırakın.

Balı küçük parçalara ayırın ve bir blender veya mutfak robotuna koyun.

Balı ince bir toz haline gelene kadar karıştırın.

Bal tozunu hava geçirmez bir kapta oda sıcaklığında saklayın.

Not: Bal tozu topaklanırsa içine az miktarda mısır nişastası ekleyip topaklanmayı önlemek için tekrar karıştırabilirsiniz.

Bal Neden Köpürür? Gerçek Bal Köpürür mü?

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

    Kargo hesapla