Beyaz bal, görüntüsü ve tadı ile standart sarı renkli ballardan ayrılır. Beyaz balın tadı daha hafiftir. Dokusu isei kremsi ve pürüzsüzdür.

Renginin kaynağı ise arıların polenlerini topladığı bitkilerden kaynaklanır. Adaçayı, pamuk çeşitli yonca türlerinden elde edlilen ballar bu renkte olmaktadır. Bu bitkilerin ortak özelliği ise çiçeklerinin soluk renklerde olmasıdır.

Balın rengindeki en önemli nedenlerden bir tanesi de balı yapan arının cinsidir.

Beyaz bal olarak anılsa da aslında bu tür balın rengi her zaman tam beyaz değildir. Açık sarı, kehribar renginde de olabilir. Renk gene elde edildiği bitkiye göre açıklı koyulu olabilir.

Beyaz balın çeşitli alt türleri vardır. Ülkemizde de özellikle Artvin ve Ardahan’da arıcılar tarafından yaygın biçimde üretimi yapılır. Bu bölgede beyaz renkli bal yapabilen arıların cinsi kafkas arısıdır.

Ham bal olarak da anılır. Ancak yalnızca beyaz renkli ballar ham bal değildir. Filtrelenmemiş ve pastörize edilmemiş her türden bal ham bal olarak kabul edilir.

 Beyaz bal Nedir

Beyaz Bal Nasıl Tüketilmeli? Diğer Ballardan Farklı mı?

Tıpkı diğer ballar gibi kahvaltı sofralarında kullanılır. Tereyağı, kaymak ile bir arada lezzetine lezzet katılır.

Kıymetli cilt maskelerinin içeriğine dahil edilebilir.

Ancak kesinlikle 1 yaşından daha küçük çocuklara yedirilmemelidir.

Salgı Balı Nedir? Nereye Özgüdür?Faydaları

Faydaları Neler?

B vitaminleri, bakır, kalsiyum, potasyum, fosfor ve çinko gibi çok çeşitli vitamin ve mineralleri barındırır.

Beyaz baldaki kıymetli antioksidanlar da vücudu birçok hastalığa karşı korur. Bağırsak sağlığınızı iyileştirir ve sindirimi destekler. Aynı zamanda ağrıyı dindirmeye yardımcı olabilir.

Baş ağrısı, boğaz ağrısı gibi şikayetleri hafifletmek için doğal bir çare görevi görebilir.

Helicobacter pylori ve ishalin tedavisinde destek sağlayabilir. Özellikle bu balın Helicobacter pylori tedavisinde olumlu etkileri bilimsel veriler ile desteklenmektedir.

Ballı Su Mucizesi: Bağışıklığı Destekliyor!

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

    Kargo hesapla