Bezelye ne zaman buzluğa atılır? Barbunya ne zaman dondurucuya konur? Hangi ayda hangi sebze dondurucuya konur? Kışın hangi sebzeleri buzluğa kaldırmalı? Yazın hangi meyveler dondurucuya aktarılmalı? Gelin bu sorulara yanıt bulalım!
Aslında tüm bu soruların yanıtı mevsimlerde saklı. Hangi ayda hangi ürünler hasat ediliyorsa onları dondurucu için hazırlamak en akıllıcasıdır.
Sebze ve meyvelerin hasatı genellikle en yoğun biçimde 2 ay süre ile yapılmaktadır. Elbette süreler değişkenlik gösterebilir. Ve hatta hasat zamanları değişen iklim ile ileriye ya da geriye taşınabilir.
Hasatın başladığı ilk zamanlarda sebze ve meyveleri azar azar görmeye başlarız. Bu ilk zamanlarda fiyatlar yüksek, mahsül ise azdır. Zamanla mahsül bollaşır ve en yüksek verime ulaşır, lezzetlenir.
İşte bu zaman taze sebze ve meyveleri dondurmak hatta kurutlamak için en ideal zamanın geldiğinin habercisidir. Bu dönemde yani mahsülün tam mevsiminde fiyatlarda daha önceki ve sonraki dönemlere göre çok daha bütçe dostu olacaktır.
Gelelim “Hangi ayda buzluğa ne konur?” Sorusunun detaylı yanıtına!
Enginar ve Kuşkonmaz Ne Zaman Buzluğa Atılır?
Bu gurme ikilinin dondurucuya girme zamanlarI aynı döneme denk gelir. Baharın da habercisi olan Ege mutfaklarının gözbebeği ikili için en ideal buzluk zamanları nisan ve mayıs aylarıdır. Bu dönemde ikili ayrıca konserve yapımına da hazırlanabilir.
Bezelye Ne Zaman Buzluğa Atılır? Yaprak Bezelye Hangi Ayda Dondurucuya Konur?
Bezelyenin sezonu görece uzundur. Mayıs ayından itibaren tezgahlardaki yerini alır. Ancak yaza doğru bezelye bollaşır ve onun da dondurucuya girme zamanı gelir. Temmuz ve ağustos ayları bezelyeleri dondurucuya hazırlamak için en ideal zamanlardır.
Yaprak bezelye taneli bezelyeden daha önce hasadına başlanan bir türdür. Sezonu da taneli bezelyeye kıyasla biraz daha kısadır.
Sultani bezelye olarak da bilinen bu tanesiz bezelyeler mayıs ve haziran ayları boyunca buzluğa kaldırılır.
Barbunya Ne Zaman Dondurucuya Atılır?
Bezelye gibi barbunya da yazın en leziz tatlarından biridir. Sezonu bezelyeden biraz daha geç başlar ve sonbahara dek uzar. Barbunyayı buzluğa hazırlamak için en ideal zamanlar yaz sonu, Ağustos ayı boyuncadır.
Taze Fasülye Ne Zaman Buzluğa Atılır?
Fasülye de tam yaz ortası sebzelerinden bir tanesidir. Temmuz ve ağustos ayları boyunca buzluk için hazılanabilir. Fasülyelik turşular biraz daha geç hasat edilir. Fasülye turşusu için ideal zamanlar ağustos eylül ayları olarak düşünülebilir.
Çilek Ne Zaman Buzluğa Atılır?
Çilek yaz boyu ağzımızı tatlandıran meyvelerin başında gelir. Mayıs ayı itibariyle bol bol tezgahlarda rast geldiğimiz çileği buzluğa atmak için en ideal zamanlar mayıs sonu haziran ayı boyuncadır.
Siyah Üzüm Ne Zaman Buzluğa Konur?
Siyah üzüm hasadı yaz tamamen sona erdikten sonra başlamaktadır. Esasen ideal biçimde eylül ayında buzluk için hazırdır.
Ancak değişen iklim ve kayan mevsimler ile siyah üzüm için en ideal zaman şimdilik ekim ayı olarak düşünülebilir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu