Fumarik Asit Nedir?

D vitamini gibi, fumarik asit (fumaric acid) de vücut tarafından güneş ışığına maruz kalma sırasında ciltte oluşur. Malik asit ile ilişkilidir ve çoğu zaman gıdalar vasıtasıyla vücuda sağlanır. Enerji üretimine dahil olur.

Fumarik asidin kesin kullanımları belirsizliğini korumaktadır. Bununla birlikte, kanıtlar, sedef hastalığı olan kişilerin vücudun yeterli miktarda fumaric acid üretme kabiliyetine müdahale eden bir biyokimyasal bozukluğa sahip olabileceğini düşündürmektedir.

Sonuç olarak, bazı sağlık uzmanları sedef hastalığı ve diğer cilt rahatsızlıklarının tedavisine yardımcı olması için bazı zamanlarda fumaric acid önermektedir.

Fumarik Asit Nelerde Bulunur?

Şahtere otu  bolete mantarları, likenler ve İzlanda yosununda doğal biçimde en yüksek oranda bulunur.

Ne Kadar Fumaric Acid Alınmalı?

Tüketilen fumaric acid miktarı tedavi edilen kişiye bağlıdır. Genel olarak hastalar, uygun dozu belirlemek için fumarik asit kullanmadan önce bir dermatoloğa danışmalıdır.

Çoğu uygulayıcı, hastaların az miktarda fumarik asit takviyesi (günde 60-100 miligram, oral veya topikal olarak) almalarını ve dozajın bir etki görülene kadar birkaç hafta içinde kademeli olarak artırılmasını önerir.

Bu süreçte sadece esterlenmiş fumarik formları kullanılmalıdır.

Hangi fumaric acid formları mevcuttur?

Fumarik asit vücut tarafından doğal olarak üretilir. Ek olarak, fumarik asit bir besin takviyesi (ağızdan alınmak üzere) ve bir müstahzar (topikal olarak uygulanmak üzere) olarak mevcuttur.

Bileşen yalnızca esterlenmiş fumarik formları ve sadece bir dermatoloğa danışıldıktan sonra kullanılmalıdır.

Klorojenik Asit Nedir? Nelerde Bulunur?

Fumaric Acid Fazlalığı

Kısa bir süre içinde büyük miktarlarda fumaric acid alınması böbrek rahatsızlıklarına neden olabilir. İlişkili diğer yan etkiler, mide ve bağırsak rahatsızlığı, gözlerde tahriş ve ciltte kızarmadır.

Bazı küçük ölçekli araştırmalar, uzun süreli fumaric acid kullanımının bir kişinin beyaz kan sayısını düşürebileceğini ve muhtemelen onları enfeksiyona karşı daha duyarlı hale getirebileceğini göstermiştir.

Fumarik asitle ilişkili ilaç etkileşimlerine dair araştırmalar ise henüz yetersizdir.

Tartarik Asit Nedir? Ne için Kullanılır?

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

    Kargo hesapla