Hardal sosu ya da kısaca hardal hazırlaması tahmin ettiğinizden çok daha kolay bir tariftir. İhtiyacınız olanlar sarı hardal tohumları, biraz sirke ve birkaç temel malzemeden ibarettir.

Bu basit tarifi evde denedikten sonra hazır soslar pek de ilginizi çekmeyebilir!

Aman Dikkat!

Sosu hazırlaması kolaydır, malzemeler basittir ama dikkat etmeniz gereken birkaç küçük nokta vardır. Tarifi uygularken sirke kullanacağımız için kullanacağımız tencerenin niteliği önem taşır.

Kulllanılan tencere kesinlikle reaktif olmamalı ve yiyecekler ile etkileşime girmemelidir. Bu da demek oluyor ki paslanmaz çelik, cam, toprak ya da hiç hasar görmemiş emaye bir tencere tercih etmeliyiz.

Tane Hardal Satın Al

Gelelim tarife!

Hardal Sosu Nasıl yapılır?

Malzemeler

1 su bardağı soğuk içme suyu

3/4 su bardağı sarı hardal tohumu

3/4 çay kaşığı deniz tuzu ya da kaya tuzu

1/2 çay kaşığı toz zerdeçal

çay kaşığının ucu ile sarımsak tozu

çay kaşığının ucu ile kırmızı toz biber

Yarım su bardağı beyaz sirke

Hardal Sos Hazırlanışı

İşe hardal tozunu hazırlayarak başlayalım:

Hardal Tozu Nasıl Yapılır?

Bu oldukça basittir. İhtiyacımız olan miktarda tane hardalı hiçbir ön işleme sokmadan basit ev tipi bir baharat öğütücüsüne koyup yarım dakika kadar çektiriyoruz. İşte bu kadar basit! Tohumlar yumuşak yapıdadır, kolayca öğütülür.

Eğer evde baharat ya da kahve öğütücünüz yoksa hardalı, taze olarak çeken bir yerden de toz olarak temin edebilirsiniz.

Taze Çekim Hardal Tozu

hardal tozu

Hardal Nasıl Yapılır?

Hardal tozumuz hazırsa; hardal tozunu, suyu, zerdeçalı, sarımsağı, toz biberi ve tuzu reaktif olmayan bir tencereye alalım.

Tüm malzemeyi tamamen pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpalım.

Ocağın altını orta – düşük ateşte açalım ve sık sık karıştırarak pişirelim.

Pişme süresi 25 – 30 dakika kadar sürebilir. Süre sonunda elde etmek istediğimiz oldukça yoğun kıvamlı sarı renkli bir macun dokudur.

İşlem buyunca pencerelerin açık ve davlumbazın çalışır vaziyette olduğundan emin olun. Aksi halde hardal sosunuz istenmeyen bir ton ve bozuk bir renk alabilir.

Macun kıvamı sağlandıktan sonra sıra geldi sosa beyaz sirkeyi eklemeye. Sirkeyi azar azar sosa ekleyin ve çırparak yedirin. Sirkeyi ekledikten sonra 5-6 dakika daha sosu pişirip, ocağı kapatın.

Elde edeceğiniz sos klasik hardal sos kıvamı olacaktır.

Sosunuzu cam kavanozlara aktarın ve ağzını kapatmadan önce oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Tamamen soğuyan soslarınızı ağzı kapalı bir biçimde buzdolabında 3 aya kadar saklayabilirsiniz.

Hardal sosunuzun tadı ilk günlerde oldukça keskin olacaktır. Bu keskinlik zaman içinde azalacak ve lezzet 1 hafta içinde tam olarak oturacaktır.

En iyi hardal sosu elbette evde özenle kendinizin hazırladığı sos olacaktır! Afiyet Olsun.

Miso Nasıl Yapılır? Miso Çorbası Tarifi

Hardal Ne ile Yenir?

Hardal çok çeşitli tatlara uyum sağlayabilir bir sostur. Salatalardan, hamburgere, kırmızı ve beyaz ete, haşlanmış sebzelerden; köfte ve kızarmış patatese; hatta lahana, karnabahar ve yeşil fasülyeye dek onu kullanabilirsiniz.

Tane Hardal Satın Al

Fermente Sarımsak Turşusu Tarifi ve Püf Noktaları

 

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

 

 

    Kargo hesapla