İmgeleme çalışmaları; ileriye dönük atacağımız adımları şekillendirmemize, hedeflerimizi belirlememize yardımcı olabilir. İmgelemek, yeni fikirlere yol açar ve hayattaki bir sonraki büyük hedefe ulaştığımızda bizi nelerin beklediğini görsel olarak görmemizi sağlar.
İmgeleme tekniği ile hayatımıza çekmek istediğimiz durumları, duyguları, hisleri… hayatımıza getirmek üzere çalıştığımız bir tekniktir.
Bu tekniği çoğumuz günlük yaşantımızda zaten ekstra bir çabaya girmeden bile kullanırız: yani hayal kurar ve umut ederiz!
Ancak bu imgelemeyi bilinçsiz bir biçimde yaparken çoğumuz yalnızca olumlu durumları imgelemeyiz. Çok çeşitli olumsuzlukları da imgeler ve daha sonra da bu olumsuz durumların gerçekleşmesine maalesef katkıda bulunuruz.
İmgelediğimiz olumsuz durumların peşine takılır, onların gerçekleşeceği zamanı bekleriz. Kendimizi tersi yönde engeller ve kısıtlarız.
Ancak bunu durdurmak bilinçli bir imgelemeye yapmaya başlamak, olumlu hisleri, durumları yaşamımıza çekmek zor değildir. Bu konuda en büyük yardımcımız elbette zihnimiz ve hayal gücümüz olacaktır!
İmgeleme yaparken basit ve bilinçli bir biçimde zihnimizde resimler yaratırız. Bilincimizi istediğimiz şeylere yönlendiririz. Bu esnada 5 duyumuzdan destek almak imgeleri daha gerçekçi kılar.
Küçük dokunuşlar ile etkili imgeleme yapmak, imgeleme yeteceğimizi geliştirmek elbette mümkündür.
Peki neler yapmalı?
Öncelikle bir hedef ve niyet belirlemek atılacak ilk adım olmalıdır. Hayattan ne istediğinize karar vermek ona doğru adım atmanızı kesinlikle çok kolaylaştıracaktır.
Daha sağlıklı olmak, daha iyi görünmek, daha huzurlu bir ruh hali, iyi bir iş, eş ya da ev… ne istediğinize karar verin!
Bu noktada doğrudan bir insan üzerine hedef dizayn etmekten kaçının. Merkeze kendinizi ve kendi isteklerinizi koyun. Başkalarının değişimleri sizin asli hedefiniz olmamalı.
Şimdi sıra geldi hedefi biraz daha berraklaştırmaya. Hayalinizi detaylandırın. İmgeleminizin gerçekleştiği zamanları zihninizde adeta bir tiyatro oyunu gibi sergileyin.
Her şey çok gerçekçi ve şu anda olmalı. Küçücük ayrıntıları bile düzenleyin.
Eğer zihninizle çok detaylı görüntüler yaratmakta zorlanıyorsanız bu noktada bir vizyon panosu yapabilirsiniz.
Vizyon panosu tasarlamak imgeleme çalışması egzersizlerinden bir tanesidir.
Hayallerinizi gerçek materyaller ile desteklediğiniz bu egzersizde, yaşamınızda olmasını istediğiniz şeyleri bir pano üzerinde bir araya getirebilirsiniz. Dergilerden, gazetelerden bir şeyler kesebilir, posterler, kartpostlar ile panonuzu zenginleştirebilirsiniz.
Gelelim 3. Adıma; hedefimizi belirleyip onu yalnızca bir kez zihnimizde tasarlamak elbette yetmeyecektir.
Bunun için hayal ettiklerimizi yaşamımızın içine dahil etmeyi de öğrenmeliyiz. İmgelerimizi sık sık çağırmalı ve onlara odaklanmalıyız. Gün içinde özel bir zamanı beklemeden, öylesine bir anda bile onları geri çağırabiliriz.
Bu imgeleri sık sık geri çağırma egzersizi, zihninizde tasarladıklarınızın gün geçtikçe daha da gerçek görünmesini sağlayacaktır. Ayrıca zihninizde tasarlama, hayal etme gücünüzü de pekişecektir.
Gelelim etkili imgeleme yapmanın son adımına: olumlamak
Onaylamak, imgelemenin ayrılmaz bir parçasıdır. İsteklerinizi; pekiştirmenize, daha da belirginleştirmenize yardımcı olur.
Olumlamalar (Onaylamalar) ile zihnimize ve evrene isteklerimizin zaten gerçekleştiği mesajını göndeririz.
Olumlamalar sesli bir biçimde ya da sessiz; yazılı ya da sözlü olarak gerçekleştirilebilir. Ancak onaylarken yalnızca olumlu olana odaklanmalı ve kendi cümlelerinizi bulmaya çalışmalısınız.
“İşimi seviyorum, maddi ve manevi olarak tatmin olmuş hissediyorum”
“Tamamlanmış ve bütünüm.”
“Sağlığım yerinde ve ışık saçan bir güzelliğim var.”
…
Olumlamalar tek başlarına ya da imgeleme çalışmalarını pekiştirmek için kullanılabilir. İmgelemelerinizi olumlamak, çalışmaların ayrılmaz bir parçasıdır.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Taze kişnişin sabun gibi algılanmasının temel nedenleri genetik yatkınlık, kimyasal bileşim, kültürel alışkanlıklar ve psikolojik…
Zeytinyağı, sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olmasına rağmen, piyasada sahte ürünlerle karşılaşma riski bulunmaktadır. Sahte…
Rujların sağlığa zararlı olup olmadığı, içeriklerinde kullanılan maddelere ve kullanım alışkanlıklarına bağlıdır. Doğal ve kaliteli…
Lip balm doğru şekilde kullanıldığında dudak sağlığı için faydalıdır. Ancak aşırı kullanım, psikolojik bir alışkanlık…
Brassaiopsis glomerulata, özellikle Güneydoğu Asya’da, Vietnam ve Çin gibi bölgelerde yetişen bir bitki türüdür. Araliaceae…
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…