Ketojenik Diyet

Bu yazımızda; ketojenik diyet uygularken ketozisi sürdürmenize engel olan ve kilo kaybının durmasına neden olan en yaygın hatalardan söz edeceğiz.

Süt ve Süt Ürünleri Tüketimi

Süt ve süt ürünlerinin tüketimi kilo vermeniz önündeki engel olabilir. Bazı bünyelerde süt ürünleri insülin arttırıcıdır.

Bunu anlamak için bir süre tamamen süt ve süt ürünlerinden arındırılmış bir diyeti sürdürebilirsiniz.

Tereyağı, peynir, yoğurt ve peynir altı suyu proteini dahil tüm süt ürünleri diyetinizden çıkardıktan sonra kilo kaybını gözlemleyin. Duruma göre süt ürünlerine yeniden başlarken keçi sütü ürünleri ve sade yağ ile bir geçiş aşaması yaratabilirsiniz.

Keto diyeti süresince süt ise hiç önerilmemektedir.

Aşırı Kuruyemiş Tüketimiketojenik diyet yaygın hatalar

Ketojenik diyet kas artışı ya da daha sağlıklı bir beden için uygulanabilir. Fakat bu diyeti uygulamaktaki birincil amacınız kilo kaybı ise diyete başladığınız ilk iki hafta süresinde tüm kuruyemişlerden ve onlardan elde edilen unlardan uzak durmanız önerilmektedir. İlerleyen günlerde ise kuruyemişler yavaş yavaş diyete eklenebilir.

Aşırı Protein Tüketmek

Ketojenik diğer aşır yüksek protein almayı gerektiren bir diyet değildir. Günlük olarak tek seferde yüksek oranda protein alınmamalıdır. Alınan günlük protein gün içindeki öğünlere yayılmalıdır.

Çok yüksek protein kanda şekere dönüşür!

Az ve Kalitesiz Uyku Uyumak

Kaliteli ve yeterli uyku tüm diğer diyetlerde olduğu gibi ketojen diyette de hayati önem taşımaktadır. Ketojenik diyete devam ederken, 8 ila 10 saat arasında uyku uyunması önerilmektedir.

Aç Hissetmiyorken Yemek Yemek

Sık sık, az az yemek fikrinden uzaklaşın. Bu size kilo verdirmeyecektir. Uyanır uyanmak kahvaltıya oturmak da iyi bir fikir değildir. Yemek yemek için acıkmayı bekleyin!

Ketojenik Diyet: Düşük Enerji Sorunu

Bir süredir ketojenik diyet uyguluyor fakat kendinizi pek iyi hissetmiyor musunuz? Eskisi kadar enerjik değil, halsiz misiniz? Bazı şeyleri yanlış yapıyor olabilirsiniz.

Düşük enerji sorunu yaşıyorsanız;

  • En az 8 saat uyku uyuduğunuzdan emin olun.
  • Günlük su ve tuz alımınız konusunda dikkatli olun. Su alımını arttırın.
  • Aşırı egzersiz yapmadığınızdan emin olun.
  • Tiroidlerinizin doğru çalıştığından, demir seviyenizin yeterli düzeyde olduğundan emin olun.
  • Diyetinizde çok fazla kaçamak yapıyor olabilirsiniz, kaçamakları azaltın.

 

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

 

0
    Pazar Sepetiniz
    Sepetiniz BoşMağazaya Git
      Kargo hesapla