Krem tartar, birçok tatlı ve hamur işinde kullanılan beyaz bir toz halindeki bir maddedir. Kimyasal adı “potasyum bitartarat“tır ve aslında üzüm şırasının fermentasyonundan elde edilir. Krem tartar, hamurun kabarmasına ve tatlıların şekerlenmesini önlemeye yardımcı olmak için genellikle kabartma tozu veya sodyum bikarbonat ile birlikte kullanılır. Ayrıca şekerin kristalleşmesini önleyen bir etkisi vardır ve bazı tariflerde sirke yerine ekşi tadı dengelemek için de kullanılabilir.
Şimdi Satın AlZararlı mı?
Birçok ülkede gıda üretiminde kullanılan doğal bir bileşiktir ve insan sağlığına zararlı değildir. Vücudumuzda doğal olarak bulunan birçok minerallerden oluşur. Ayrıca, kabartma tozu yapmak, şekerli şurupların kristalleşmesini önlemek ve maya ile yapılan hamur işlerinin daha kabarık olmasını sağlamak gibi birçok amaç için kullanılır.
Ancak, yüksek miktarda tüketildiğinde bazı yan etkilere neden olabilir. Bu nedenle, normal gıda tüketiminde kullanıldığı miktarlarda tüketilmesinde bir sakınca yoktur.
Krem Tartar Yerine Ne Kullanabiliriz?
Ev Yapımı Krem Tartar
Evde krem tartar yapmak için birkaç yöntem vardır. Burada sizinle paylaşacağımız yöntemlerden biri şu şekildedir:
Malzemeler:
- 2 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı mısır nişastası
Yapılışı:
- Karbonatı, limon suyunu ve mısır nişastasını küçük bir kapta karıştırın.
- Karışımı hava almayan bir kavanoza koyun ve serin bir yerde saklayın.
- Bu ev yapımı krem tartarı kullanmadan önce, kullanacağınız tarifin orijinal tarifinde krem tartarı ne kadar kullanmanız gerektiğini kontrol edin ve buna göre ölçülerinizi ayarlayın.
Bu tarifle evde krem tartar yapabilirsiniz, ancak krem tartarın özellikle pişirme ve unlu mamullerde önemli bir işlevi olduğundan, mümkünse orijinal kremtartar kullanmanız önerilir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu