Melisa çayı; rahatlatıcı ve uykuya geçişi kolaylaştırıcı bitki çaylarının başında gelir. Hoş kokusu ile tüketimi odlukça keyifli olan limon melisa taze ya da kurutulmuş biçimde demlenir.
Sakinleştirici, kaliteli ve arlıksız uykuya geçişi kolaylaştırıcı etkileri ile anılsa da melisa çayının sağlık üzerinde başka olumlu etkileri de bulunmakadır:
- Mideyi rahatlatıcıdır. Sindirime yardımcıdır.
- Sistit ve benzeri şikayetlerde destek verici bitki çayı olarak tercih edildiği bilinir.
Melisa Çayı Antidepresanla İçilir mi?
Hafif düzeyde antidepresan özellikleri gösterdiği düşünülen, rahatlatıcı limon melisa bitkisi kesinlikle antidepresan ilaçları ile bir arada tüketilmemelidir.
Şimdi Satın AlMelisa Çayı Ne Zaman İçilmeli?
Melisa, rahatlatıcı ve uyku yapıcı etkisi olduğu için gün içinde değil sıklıkla uyku saatine yakın akşam saatlerinde tüketilir. Yemekten en az 2 saat sonra çok dolu olmayan bir mide ile tüketimi etkisini arttıracaktır.
Melisa ve Papatya Çayı Birlikte İçilir mi?
Melisa ve papatya her ikisi de bünyeyi rahatlatıcı, dinlendirici, doğal antidepresan olarak anılan bitkilerdir.
Sıklıkla bir arada da tüketilirler. Hatta papatyanın yanı sıra lavanta, sarı kantaron gibi diğer rahatlatıcı bikiler ile de limon melisa bir arada demlenerek tüketilebilir.
Melisa ve Papatya Çayı Karışımı Nasıl Yapılır?
Genel olarak 1/1 oranında bir ölçü kullanılabilir. Bu oran sizin damak zevkinize ve tercihinize göre ufak biçimde değişiklik gösterebilir.
- 1 çay fincanı kadar karışım bitki çayı için toplam tepeleme 2 tatlı kaşığı bitki yeterli olur.
Melisa ve papatyayı demlemeden önce bir kap içinde güzelce harmanlamak ve ufalamak çayınızın daha iyi demlenmesini sağlayacaktır.
Şimdi Satın AlMelisa Çayına Şeker Atılır mı?
Bu sizin isteğinize kalmıştır. Ancak önerilen çayın şekersiz bir biçimde en yüksek etki ve şifa ile tüketilmesidir. Eğer çayınız şekersiz biçimde sizin için yeterince tatlı değilse onu biraz ılıttıktan son az miktarda bal ile tatlandırmayı deneyebilirsiniz.
Melisa Çayı Kaç Gün İçilir?
Çoğu bitki çayı gibi limon melisa da mutlaka aşırıya kaçmadan tüketilmelidir.
Günlük olarak 2 çay fincanında daha fazla tüketimi önerilmez.
Süresiz biçimde aralıksız olarak tüketimi çeşitli yan etkilere neden olabilir. Bu nedenle melisayı her gün değil ara ara, diğer bitki çaylarıyla dönüşümlü olarak tüketmeniz önerilmektedir.
Melisa Çayı Hangi İlaçlarla İçilmez?
Düzenli ilaç kullanan kişiler ve kronik rahatsızlığı olanlar melisa çayını tüketmeden önce mutlaka bir hekime danışmalıdır.
Bu bitkinin tiroid ilaçları ve antidepresanlarla etkileşime girebileceği unutulmamalıdır!
Meilsa Otu Fiyat Bilgisi için Tıklayınız
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu