Mineral dolgu, kemiklerde ve dişlerde bulunan bir mineral bileşik olan kalsiyum hidroksilapatit içeren bir tür dermal dolgu uygulamasıdır.

Dolgu, yüzdeki kırışıklık ve çizgilerin doldurulmasına yardımcı olabileceği gibi, yaşlanma veya diğer etkenler nedeniyle dolgunluğunu kaybetmiş bölgelere de hacim kazandırabilir.

Cilde güç ve elastikiyet kazandırmaya yardımcı olan bir protein olan kollajen üretimini uyararak çalışır.

Mineral dolgudaki kalsiyum hidroksilapatit parçacıkları zamanla vücut tarafından yavaş yavaş emildiğinden, geride cildi desteklemeye ve daha genç bir görünüm sağlamaya yardımcı olabilecek bir kolajen iskelesi bırakır.

Sonuçlar, hastanın yaşı, cilt tipi ve yaşam tarzı alışkanlıkları gibi faktörlere bağlı olarak bir yıl veya daha fazla sürebilir.

Baby Botoks ile Normal Botoks Arasındaki Fark Nedir?

Mineral Dolgunun Zararları Neler?

Herhangi bir tıbbi prosedür gibi, bu enjeksiyonun da potansiyel riskleri ve yan etkileri vardır.

Enjeksiyon bölgesinde şişme, kızarıklık, morarma, kaşıntı veya hassasiyet olası yan etkilerdir. Bu yan etkiler genellikle geçicidir ve tipik olarak birkaç gün ila bir hafta içinde kendiliğinden düzelir.

Nadir durumlarda, enfeksiyon, alerjik reaksiyon veya cilt altında topaklar veya nodüller oluşumu gibi daha ciddi yan etkiler meydana gelebilir.

Mineral Dolgu Kalıcılığı

Sonuçların kalıcılık süresi; yaş, cilt tipi ve yaşam tarzı alışkanlıkları gibi bireysel faktörlerin yanı sıra enjekte edilen ürünün yeri ve miktarına bağlı olarak değişebilir. Genel olarak, etkiler bir yıl veya daha fazla sürebilir.

Mineral dolgunun diğer bazı dermal dolgu maddelerine göre daha uzun süre kalıcı sonuçlar sunabilmesinin nedenlerinden biri de, zamanla cildin yapısını ve elastikiyetini korumaya yardımcı olabilecek kollajen üretimini uyarmasıdır. Dolgudaki kalsiyum hidroksilapatit parçacıkları yavaş yavaş vücut tarafından emildiğinden, geride cildi desteklemeye ve daha genç bir görünüm sağlamaya yardımcı olabilecek bir kolajen iskelesi bırakır.

Ağız veya göz çevresi gibi çok fazla hareket veya kas aktivitesi yaşayan alanlar, istenen sonuçları korumak için daha sık rötuş tedavileri gerektirebilir.

EmFace Nedir? Nasıl Uygulanır?

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

    Kargo hesapla