Şişkinliği Azaltan Çaylar Nelerdir?

Kendimizi şişkin hissettiğimizde tam olarak hangi bitki ve otların bize yardımcı olabileceği bir göz atalım. Şişkinliği azaltmaya yardımcı olacak en iyi çaylar öğrenmeye hazır mısınız?

Şişkinliği Azaltan Çaylar Nelerdir?

Rezene

Rezene, sağlık artırıcı sayısız faydası ile bilinir. Ancak şişkinliği gidermek için de gerçekten harikadır

. Rezene, bağırsaklardaki gazı dağıtmaya yardımcı olur ve ayrıca vücudun daha fazla safra üretmesine yardım eder. Daha fazla safra, vücudun yağları, ve şişkin bir midenin arkasındaki en büyük suçlulardan biri olan süt ürünlerini daha iyi parçalayabileceği anlamına gelir.

Karahindiba

Bu çay doğal bir idrar söktürücüdür, bu nedenle idrara çıkmayı artırarak herhangi bir su ağırlığını ve su tutulmasını azaltmaya yardımcı olur.

Saat başı tuvalete koşmaktan kimse hoşlanmasa da, bu ekstra su çıkışı, şişkinliği gidermeye yardımcı olabilir. Karahindiba aynı zamanda iltihabı, kaygıyı ve daha fazlasını yatıştırmak için kullanılmaktadır.

Zencefil

Zencefil güçlü bir anti inflamatuardır. Ayrıca, şişkinliği gidermeye yardımcı olduğu tespit edilen, zencefilol adı verilen bir bileşik içerir. Mide bulantısına da yardımcı olur.-

Zencefil çayı; gazı, şişkinliği, mide ağrılarını ve bağırsak hareketlerini hafifletmeye yardımcı olan güçlü bir sindirim yardımcısıdır. Enflamasyonu sakinleştirdiği ve GI yolunu yatıştırdığı bilinmektedir.

Kahve Şişkinlik Yapar mı? Şişkinliğe İyi Gelir mi?

Papatya

Papatya çayı kaliteli bir uykuya destek vermenin yanı sıra şişkin bir mideyi yatıştırmaya da yardımcı olabilir. 

Bağırsak duvarındaki iltihaplanma, diğer bağırsak sağlığı sorunlarıyla birlikte şişkinliğe neden olabilir. Papatya özünün, anti enflamatuar özellikleri nedeniyle ishal ve mide ülserlerine karşı koruma potansiyeline sahip olduğunu gösteren bazı çalışmalar vardır.

Nane

Nane çayı ve nane yağının; mide ağrısını, şişkinliği, gazı azaltmada etkili olduğu bilinmektedir.

Pelin Otu

Bu acı yeşil bitki, Avrupa’da sindirimi destekleyen en popüler çay bileşenlerinden biridir. Spesifik bileşiğe thujone denir.

Pelin otu çayı kasılmalara neden olacağından hamile kadınlar için uygun bir seçenek değildir.

Kimyon

Kimyon tohumları ve yağları; IBS, mide ekşimesi, şişkinlik ve GI spazmları dahil olmak üzere bir dizi sindirim semptomunu tedavi etmek için kullanılabilir.

Kimyon tohumları inanılmaz derecede güçlüdür ve bir probiyotik gibi hareket ederek bağırsakta faydalı bağırsak bakterilerinin gelişimini destekleyebilir.

Probiyotikler Gaz Yapar mı? Probiyotik Yan Etkileri

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

    Kargo hesapla