Solucan otu; geçmişte mide ve bağırsak ülserleri, safra kesesi sorunları, ga ve şişkinlik sorunları, karın ağrısı, mide spazmları ve iştahsızlık gibi sindirim sistemi sorunları için kullanıldığı bilinen bir bitkidir.
Çocuklarda da yuvarlak kurt ve kıl kurdu enfeksiyonlarını tedavi etmek için kullanıldığı bilinir.
Latince ismi: Tanacetum vulgare
Solucan otu diğer adı: Tansy
Bitkinin ciddi güvenlik endişelerine rağmen toprak üstünde büyüyen kısımları bazı durumlar için ilaç yapımında hala kullanılmaktadır.
Bitkinin mantarlara, bakterilere ve parazitlere karşı etkinliği verilerle de desteklenir. Anti inflamatuar aktiviteye de sahiptir.
Ancak migren, epilepsi, eklem ağrıları, böbrek sorunları için etkililiği için ise veriler destekleyici değildir.
Solucan Otu Zehirli mi?
Bitki formunda alınan miktarlarda solucan otu olası güvenli kabul edilir. Gene de bu ot kesinlikle ve kesinlike kontrolsüzce ve bilinçsizce kullanılmamalıdır. Eğer bitki kullanılacaksa mutlaka bir hekim onayı ve kontrolünde kullanılmalıdır.
Bitkiden elde edilen yoğunlaştırılmış ekstra formlar da olası güvenli kabul edilmemektedir.
Solucan otu, thujone adı verilen zehirli bir kimyasal içerir. Bitkiden elde edilen saf yağın 10 damlası bile ölümcül sonuçlar doğurabilir.
Solucan otu ayrıca huzursuzluk, kusma, şiddetli ishal, mide ağrısı, baş dönmesi, titreme, böbrek veya karaciğer hasarı, kanama ve nöbetlere neden olabilir.
Ayrıca bitki cilt uygulamaları içinde güvenli kabul edilmemektedir. Cilt üzerinde yüksek alerjik reaksiyona neden olabilir.
Solucanotu Nasıl Kullanılır?
Bitki yalnızca profesyonel kontrolünde ve uygun görülen doz ve formda kullanılmalıdır. Bilinçsizce kullanımın ciddi yan etkilere böbrek ve karaciğer hasarına neden olabilir. Uzun süreli ve yüksek dozlu kullanıma kesinlikle uygun bir bitki değildir.
Solucanotu Nasıl Yetiştirilir?
Bu bitki sağlık faydaları için harici ve dahili kullanımı yerine hoş görüntüsü ile bahçelerde peyzaj amaçlı kullanılması gereken bir bitkidir. Güzel sarı çiçekler açan bitki iç mekanlarda da saksı içinde yetiştirilebilir. Tohum ekimi için en ideal zamanlar bahar aylardır.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu