Watsu terapisi, su içinde uygulanan bir terapi tekniğidir ve kişinin rahatlama, esneklik kazanma ve stresi azaltma amacı taşır. Bu terapi, özellikle fiziksel rahatsızlıkları veya stresi olan kişiler için yaygın olarak kullanılır.

 Nasıl Çalışır?

  • Watsu, “su” (water) ve “shiatsu” (geleneksel Japon masaj tekniği) kelimelerinin birleşiminden türetilmiş bir terapi tekniğidir. Terapist, kişiyi su içinde sırt üstü veya yüzüstü pozisyonda tutar ve suyun yüzeyindeki kişiyi yumuşakça destekler. Ardından, kişinin vücudu üzerinde hafifçe baskı uygular ve çeşitli hareketlerle kişinin kaslarını rahatlatır.

Hangi Amaçlarla Kullanılır?

  • Stresi azaltmak, kas gerginliğini hafifletmek, ağrıyı hafifletmek, rahatlamayı artırmak ve esnekliği artırmak gibi amaçlarla kullanılır. Ayrıca fiziksel rehabilitasyon için de kullanılabilir.

Orman Terapisi Nedir? Sağlık ve Huzura Götüren Terapi

Watsu Terapisi Sırasında Hangi Kıyafetler Giyilir?

  • Watsu terapisi sırasında genellikle özel bir mayo veya bikini giyilir. Terapist, kişinin su içinde serbestçe hareket etmesine yardımcı olabilmek için kişinin vücudunu doğrudan temas edebilmesi için bu tip kıyafetleri tercih edebilir.

 Kimlere Uygundur?

  • Genellikle stresi, kas gerginliğini veya fiziksel ağrıları olan kişilere uygundur. Ancak herhangi bir ciddi sağlık sorunu veya suya karşı alerjisi olanlar için uygun olmayabilir.

 Watsu Terapisi Hangi Ortamlarda Uygulanır?

  • Genellikle bir yüzme havuzunda uygulanır. Su sıcaklığı genellikle kişinin rahatlamasına yardımcı olacak şekilde ayarlanır.

Watsu terapisi, su içinde rahatlama ve stres azaltma amacı taşıyan bir terapi tekniğidir. Bu terapiyi uygulamadan önce bir profesyonel terapistle çalışmak ve kişisel sağlık durumunuzu değerlendirmek önemlidir. Watsu terapisinin faydalarını değerlendirmek için bir sağlık profesyoneliyle görüşmek faydalı olabilir.

Drama Terapisi Nedir? Hangi Durumlarda Kullanılır?

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

    Kargo hesapla