Agar agar, özellikle Japonya, Kore ve Çin mutfağında kullanılan bir bitkisel jelatin alternatifidir. Deniz yosunlarından elde edilen bir hidrokolloid olan agar agar, yüksek sıcaklıklarda suyla karıştırıldığında jelleşir ve birçok gıda uygulamasında kullanılır.

Sıvıların jel haline getirilmesinde, tatlıların ve tatlı şekerlemelerin yapımında, dondurmaların yapımında ve yüz maskelerinin yapımında kullanılabilir. Ayrıca, mikrobiyolojide laboratuvar ortamında da kullanılır.

Bitkisel bir kaynak olduğu için jelatin yerine kullanılmaktadır. Aynı zamanda kalorisi düşük, lif bakımından zengin ve kolesterol içermez. Sağlıklı bir alternatif olarak da görülebilir. Genellikle toz veya jel formunda bulunur.

Çinko Stearat Nedir? Cilt için Etkileri

Nerelerde Kullanılır?

Şimdi Satın Al

Birçok gıda uygulamasında kullanılır. Bunlar arasında şunlar yer alır:

  1. Jöle, puding ve tatlılar: sıvıların jel haline getirilmesinde kullanılır. Jöle, puding, pasta, kek ve tatlı şekerleme gibi tatlıların yapımında sıklıkla kullanılır.
  2. Dondurma:  dondurmaların yapımında stabilizatör ve emülsiyon oluşturucu olarak kullanılır. Ayrıca dondurma yaparken buz kristallerinin oluşmasını önlemek için de kullanılabilir.
  3. Marmelat ve reçel:  marmelat ve reçellerin kıvamını sağlamak için kullanılır.
  4. Et ürünleri:  et ürünleri gibi yiyeceklerin kıvamını, tekstürünü ve görünümünü iyileştirmek için kullanılır.
  5. Sebzeler: sebzelerin kıvamını ve dokusunu korumak için kullanılır.
  6. Mikrobiyoloji:  mikroorganizmaların büyümesi için ideal bir besiyeri sağlamak amacıyla mikrobiyolojide kullanılır.
  7. Kozmetik:  nemlendirici ve cilt bakımı ürünlerinde jelleştirici olarak kullanılır.
  8. Diğer uygulamalar:  deniz ürünleri, fermente gıdalar, ilaçlar ve tekstil endüstrisi dahil olmak üzere birçok farklı endüstride de kullanılır.

Jelatin yerine kullanılan bitkisel bir jelatin alternatifi olduğu için birçok kişi tarafından tercih edilir. Ayrıca sağlıklı bir alternatif olarak da görülebilir.

Agar Agar Tozu Yerine Nişasta Kullanılır mi?

Agaragar tozu ve nişasta farklı özelliklere sahip oldukları için genellikle birbirinin yerine kullanılmazlar. Agar agar, sıvıları jel haline getirirken, nişasta ise sıvıları kalınlaştırır ve püskürtme sıvıları veya pudralar gibi birçok gıda ürününde kullanılır.

Ayrıca, agaragar tozu su ile karıştırıldığında yüksek sıcaklıklarda jel haline gelirken, nişasta sıcak suya eklenirse kalınlaşır ve puding veya çorba gibi gıdaların yapımında kullanılır.

Sodyum Aljinat Nedir? Sodium Alginate Ne İşe Yarar?

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

 

    Kargo hesapla