Benfotiamin vücutta tiamine (B1 vitamini) dönüştürülen bir besin takviyesidir. Tiamin, vücudunuzun besinleri enerjiye dönüştürmesine yardımcı olur ve beyin işlevi için gereklidir. Bazı insanlar tiamin seviyelerini yükseltmek için benfotiamin kullanır çünkü tiamin yüksek oranda biyolojik olarak kullanılabilir olarak kabul edilir. Bu, kan dolaşımına hızla ulaştığı ve vücutta yüksek düzeyde tiamin ürettiği anlamına gelir. 

Antioksidan ve antiinflamatuar özelliklere sahip olduğu için, benfotiamin diyabetik nöropati (sinir ağrısı) ve Alzheier hastalığı için de yararlı olabilir.

Benfotiamin Ne İşe Yarar?

Önerilen günlük tiamin seviyeleri yetişkin erkekler için 1,2 miligram (mg), yetişkin kadınlar için 1,1 miligram ve hamilelik ve emzirme döneminde 1,4 mg’dır. 

Bazı insanlar, alımları zaman içinde önerilen seviyelerden daha düşük olduğunda, normalden daha düşük seviyeler için belirli bir risk faktörüne sahip olduklarında veya tiamini sindirememelerinin veya absorbe edememelerinin özel bir nedeni olduğunda tiamin eksikliği geliştirebilirler.

Tiamin eksikliği nadirdir, ancak yaşlı yetişkinlerde ve aşağıdaki koşullara sahip kişilerde daha olasıdır.

  • Alkol bağımlılığı
  • İnsan immün yetmezlik virüsü (HIV) veya AIDS
  • Diyabet
  • Bariatrik cerrahi sonrası 

Tiamin eksikliği sinir, kalp ve beyin rahatsızlıklarına yol açabilir. İlk semptomlar kilo kaybı, hafıza kaybı, konfüzyon ve kas güçsüzlüğünü içerir. Daha şiddetli formlar beriberi ( periferik nöropati veya sinir ağrısı ile karakterize edilir) ve periferik nöropati ve psikozu içeren hayatı tehdit eden Wernicke-Korsakoff sendromudur.

Benfotiamin, tiamin seviyelerini artırabilir ve bu etkilerin önlenmesine yardımcı olabilir. Bazı araştırmalar, Alzheimer hastalığı (AD) ve diyabetik nöropati için de benfotiaminin kullanımını desteklemektedir. 

Tiamin Nedir? Ne İşe Yarar?

“Diyabet için ne kadar benfotiamin almalıyım?”

Sağlık hizmeti sağlayıcıları günde iki kez 150 ila 300 mg benfotiamin önerebilir. Diyabetik nöropatiden kaynaklanan ağrıyı azaltabilir. Güvenli ve etkili olduğundan emin olmak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

Benfotiaminin Gıda Kaynakları

Benfotiamin kavrulmuş sarımsakta ve frenk soğanı, arpacık soğanı ve pırasa gibi Allium ailesinden diğer bitkilerde bulunur.

Tiamin Eksikliği Belirtileri Neler?

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

    Kargo hesapla