Macadamia Yağı, Macadamia fıstığı ya da fındığı olarak bilinen kuruyemişten elde edilir.

Bu yağ hem harici hem de dahili olarak kullanıma uygundur. Sağlık faydalarının yanı sıra hoş kokusu ile de parfüm, şampuan gibi kozmetik ürün içeriklerinde de kendine yer bulur.

Yağı çıkarılan Makademya kuruyemiş olarak da oldukça lezzetlidir.

Macadamia Nasıl Kokar? Tadı Nasıl?

Kremsi, kadifemsi bir dokuya; tereyağını anımsatan bir tada sahiptir. Kokusu vanilyaya ya da Brezilya cevizi ya da kaju gibi diğer kuruyemişlere benzetilebilir. 

Brezilya Cevizi

Makademya ağaçları ilk olarak Avustralya kıtasına özgüdür. Hatta bu nedenle Avustralya fındığı olarak da bilinir. Ancak günümüzde dünyanın çok farklı ülkelerinde üretimi yapılmaktadır.

Makademya Fındığı Fidanı

Makademya fındığı fidanı bulmam mümkün olsa da henüz ülkemizde büyük çapta üretimi yapılan bir kuruyemiş değildir.

Macadamia Fındığı Faydaları Neler?

Birçok yağlı kuruyemiş gibi macadamia da besin değerleri olarak oldukça üstün bir niteliktedir.  Kuvvetli bir antioksidandır.

Sindirim ve kalp sağlığının desteklenmesi, kilo yönetimi ve kan şekerinin dengelenmesi gibi çok çeşitli durumlarda destek sağlayıcı olabileceği düşünülmektedir.

Brezilya Cevizi Pikan Cevizi mi? İkisi Aynı Kuruyemiş mi?

Macadamia Yağı Nedir?

Bu yağ meyvelerin preslenmesi yolu ile elde edilir.

Şeffaf ve berrak bir görünüme sahiptir; açı sarı renktedir.

Bu kıymetli ve sağlıklı yağ hem yemek pişirmek için hem de saç ve cilt bakımı rutinlerinde kullanılabilir.

Yemek pişirirken tek başına ya da zeytinyağı gibi diğer bitkisel yağlar ile bir arada kullanılabilir.

Yanma noktası oldukça yüksek olan macadamia fındığı yağı özellikle kızartmalar için oldukça idealdir.

Ayrıca baskın bir koku ve aromaya sahip olmayan yağ, çiğ halde salatalarda, soslarda kullanıma da uygundur.

Şimdi Satın Al

Macadamia Yağı İçilir mi?

Tıpkı zeytinyağı gibi düşük dozlarda içilebilir bir yağdır. Bu biçimde vücuda çeşitli, sağlıklı yağ asitleri sağlar. Yaşlanmanın olumsuz etkilerini azaltıcı özellikleri ile bilinen palmitoleik asit içerdiği için İleri yaştaki kişilerce özellikle tercih edilir.

 Macadamia yağı Faydaları

Macadamia Yağı Yüz ve Cilde Faydaları Neler?

Özellikle cildi nemlendirmek ve kırışıklıklar ile cilt hasarını önlemek amacıyla kullanılır.

İçerdiği yüksek miktarda E vitamini ile cildi besleyici bir yağdır. Makademya yağı cilt tarafından hızlı ve kolayca emilir.

Özellikle kuru ciltler için uygundur. Yağlı ciltlerde bazı durumlarda gözenek tıkayıcı olabilir ve akne oluşumuna sebep olabilir.

Bu gibi şikayetleri en aza indirmek için yağın diğer doğal yağlar ile seyreltilerek kullanımı da yaygındır.

Şimdi Satın Al

Macadamia Yağı Saç için Kullanımı & Saç Uzatma

Saçlarını güçlendirmek, kolay şekillendirmek ve saçların hızlı bir biçimde uzamasını sağlamak içini bu yağa sıkça başvurulur.

Saça doğrudan az miktarda uygulanabilir. Özellikle saç diplerine hafifçe masaj yaparak yedirilmelidir.

Saçın yağı iyice emebilmesi için yağ, durulanmadan önce bir süre saçta bekletilmelidir.

Güvercin Ağacı: Basura, Pişiğe, Egzamaya Çözüm

 

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

0
    Pazar Sepetiniz
    Sepetiniz BoşMağazaya Git
      Kargo hesapla